Actieve dagopvang voor kinderen met een beperking, tevens weekendopvang en vakantieopvang.
Kids Nieuws Wie Waarom Tijden / Tarieven
 
 
EliJa opvang - Wat

EliJa opvang is een actieve opvang voor kinderen met een beperking.

EliJa opvang is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met een autistisch spectrum stoornis( ASS).
 
 
24-uurs zorg: EliJa opvang biedt mogelijkheden voor 24-uurs zorg, langdurig verblijf. Binnen een gestructureerde veilige omgeving kunnen kinderen, wonen, ontwikkelen en zich gewenst voelen. Voor sommige kinderen een tijdelijke veilige plek tot ouders de verzorging en opvoeding zelf weer aan kunnen en voor sommige kinderen tot ze volwassen zijn en zelfstandig kunnen wonen.
 
Dagopvang: EliJa opvang biedt een actieve dagopvang met tal van bezigheden onder intensieve begeleiding en toezicht.  In de ruimtelijke volledig omheinde omgeving om de boerderij kunnen kinderen ontspannen en zichzelf zijn. Onder begeleiding van maximaal 1 op 4 gaan wij bezig met timmeren en zagen in de timmerschuur, tuinieren in de moestuin, verzorgen en knuffelen van het kleinvee,  lezen en leren over dier en natuur, knutselen in de kantine en koken met zelf gekweekte groenten in de keuken. Ook is het mogelijk om onder begeleiding een ritje te maken op onze pony Rosa.
Er is een speelweide met trampolines, voetbaldoelen en schommels om te ontspannen en een verhard terrein om te skelteren en te skeeleren.
 
Na-schoolse opvang: Door de week is er de mogelijkheid voor de kinderen om na school nog een paar uurtjes naar EliJa opvang te komen. Lekker tussen dier en natuur bijkomen van een drukke schooldag.
 
Logeeropvang: Naast de dagopvang biedt EliJa opvang ook de mogelijkheden tot logeren in de weekenden.
 Op het deel van de boerderij zijn er 4 nieuwe logeerkamers, twee badkamers met ieder twee douches en twee toiletten gemaakt. Het logeergedeelte is gekoppelt aan het privegedeelte zodat er altijd toezicht is. In onze ruime  woonkeuken kunnen de maaltijden gebruikt worden en is er gelegenheid om te knutselen, koken en bakken. Op zondagochtend is er voor de kinderen gelegenheid om een kinderdienst bij te wonen.
 
Vakantieopvang: In de vakanties zijn er een aantal midweken waarin kinderen kunnen komen logeren en een fijne actieve week aangeboden krijgen. Vaak verbonden aan een thema gaan we een week lang knutselen, koken, dieren verzorgen, kampvuur maken, toneel spelen, etc, maar vooral lekker ontspannen, plezier maken en genieten van de dieren en de natuur!